Gràcies #àgorers, fem junts #CiènciaUJI

Tan sols fa uns mesos, no podria haver imaginat que estaria immers en un projecte de comunicació científica transmèdia. Trans… què? Transmèdia!!! I molt menys, utilitzant eixa eina diabòlica de les xarxes socials que, durant temps, m’han allunyat de molts coneguts, entre d’ells, de la meua pròpia filla Maria. Maria immersa en la xarxa social, mentre jo, el seu desesperat pare, tractava d’estimular una conversa utilitzant el rudimentari canal de la comunicació verbal…

Havia decidit prendre una decisió… I en aquest moment va aparèixer la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat Jaume I. Luz Blanco, Rosana Sanahuja, @RosanaSanahuja, i Maria Josep Picó @mariajpico, amb la coordinació del cap del Servei de Comunicació i Publicacions, Paco Fernández Beltrán, @franferbel. De sobte, em vaig adonar de l’enorme potencial d’aquesta, per a mi fins aleshores, eina diabòlica, per fer sabedors als meus col·legues del treball què fem al laboratori de recerca de l’UJI. Nous contactes per al grup, noves possibilitats de col·laboració, creació d’equip, estímul d’integració per als joves i els nouvinguts, projecció social… Tots plegats ens vam il·lusionar per engegar aquest projecte per apropar allò que fan els investigadors i investigadores de la nostra universitat a la societat amb les eines més innovadores i creatives, tot establint un diàleg permanent i participatiu amb la ciutadania. I, sempre, fent comunitat #CiènciaUJI

D’aquesta manera, només faltava pujar a la nau als actors més importants: els investigadors i investigadores de la Jaume I, els generadors del coneixement que volem transmetre. En aquest moment 12 grups d’investigació, dos instituts d’investigació i el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I, juntament amb tres de les seues empreses – 4TIC, Outcome’s10 i Solucions Cuatroochenta- omplin de contingut i entusiasme el projecte anomenat #ÀgoraDigital: narratives transmèdia i cultura participativa en la comunicació científica, el qual compta amb el suport de la FECYT.

M’agrada, i molt, el concepte d’#àgorers, recentment apuntat pel professor Emilio Sáez. Ben segur, que aquest repte atraurà nous #àgorers en el futur que pujaran a bord del vaixell. Un projecte que ha salpat cap a un emocionant viatge i a la Serra d’Irta té una de les seues parades aquest estiu a fi d’il·lusionar també en el disseny de gamificació de la iniciativa.

irta_lancis

 

Parc Natural de la Serra d’Irta.   Foto: Juan Carlos Segarra Soriano

Com a responsable, en aquest moment, de la Investigació i el Doctorat a la Universitat Jaume I tinc l’oportunitat de transmetre l’agraïment de la nostra institució acadèmica per participar en el projecte pioner #ÀgoraDigital i fer possible un dels reptes de la universitat espanyola: “estar més a prop de la societat”.  Gràcies per la vostra col·laboració desinteressada, pel vostre temps i ganes d’integrar aquesta comunitat universitària #SomUJI. Ben segur, que aquest esforç tindrà uns retorns en forma de nous contactes, noves col·laboracions, nou estudiantat, més finançament, més reputació, etc. I, per què no, també noves formes de fer ciència de qualitat amb el màxim impacte en la societat, tenint en compte els temes que  preocupen a la ciutadania i el model RRI promogut des de la Unió Europea.

Gràcies en majúscules a totes les persones que des de l’àmbit de la comunicació institucional i des de la recerca i la docència feu possible la innovació en la comunicació a través de les propostes #ÀgoraDigital #CiènciaUJI

 

Jesus Lancis
@jesus_lancis
Vicerectorat d’Investigació i Doctorat
Universitat Jaume I

Be Sociable, Share!
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*