‘Tupper’ robots i smartphones en família

robots_UJI1

Fomentar la curiositat per la tecnologia i promoure activitats extraescolars en família són les dues prioritats de la iniciativa impulsada aquest curs pel professor Òscar Belmonte i l’informàtic Juan José Girón, ambdós de la Universitat Jaume I, al CEIP Manel Grau de la ciutat de Castelló de la Plana.

Belmolte i Girón han organitzat un taller setmanal de construcció de robots comandats amb smartphones amb materials quotidians com ara carmanyoles i motors de joguet, fent servir la plataforma open hardware Arduino, i dirigits a estudiants de d’educació primària acompanyats amb els seus pares.

«El nostre objectiu ha estat acostar la programació i la robòtica a xiquets i xiquetes d’educació primària de la mà dels seus pares i mares, amb materials fàcils d’aconseguir i projectes adequats a aquestes edats», assegura Óscar Belmonte (@oscarbelmon), professor del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de l’Escola Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals. Aquest projecte, a més a més, ha comptat amb el suort de la Càtedra Enric Soler i Godes.

robots_UJI2

«Per a nosaltres ha estat molt enriquidor comprovar com els pares i les mares de deu famílies treballaven amb els seus xiquets en les activitats. Sense dubte, l’èxit de l’experiència ha sigut l’interès dels xiquets, però també dels seus pares i mares els quals han assistit regularment als tallers estimulant la curiositat dels més menuts»

BRAÇOS ROBÒTICS EN IMPRESSORES 3D
El taller de robots es tornarà a repetir el pròxim curs al CEIP Manel Grau amb la novetat principal que es farà servir una impressora 3D, adquirida amb l’ajuda de la Càtedra Enric Soler i Godes. D’aquesta manera, els participants podran  construir models de braços robòtics que permetran desenvolupar el raonament espacial als xiquets i xiquetes, mitjançant la seua programació a fi de realitzar tasques senzilles com ara moure peces d’escacs.

@UJI_noticies
Servei de Comunicació i Publicacions
UJI

Be Sociable, Share!
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*