Cercador virtual “Summon”

 

Canvis en el cercador “Cerca tot en la Biblioteca Virtual”

1En un apunt anterior vam comentar les possibilitats que oferia el cercador de la biblioteca

http://blogs.uji.es/bibliotecauji/cerca-tot-el-nou-cercador-de-la-biblioteca/

Avui us informem sobre algunes millores d’aquest programa (Summon), que afecten sobretot la visualització dels resultats de les cerques.

Cerques en Wikipedia

2En la interfície en castellà i anglès, el sistema realitza una consulta en la Wikipedia sobre els termes introduïts en la cerca. En breu estarà també disponible la cerca en la Viquipèdia per a la interfície en català. Aquesta informació pot ser útil, de vegades, per a contextualitzar el tema sobre el qual estem treballant.

Millora en la visualització dels registres

3En passar el ratolí sobre els registres, es mostra la informació corresponent a cadascun d’aquests en el marge dret, amb els enllaços que permeten anar al text complet o navegar en la base de dades, així com veure la cita bibliogràfica del registre i enviar-lo per correu electrònic.

Barra de desplaçament infinita

4Tota la informació es mostra en la mateixa pàgina. Si es desplaça el cursor cap avall, es carrega més contingut (barra de desplaçament infinita). Els registres apareixen ordenats per rellevància o per data, segons l’opció seleccionada. Des d’aquesta única pàgina es poden acumular els registres que més ens interessen en una carpeta personal temporal per a treballar amb aquests, enviar-los per correu electrònic o exportar-los a un gestor bibliogràfic.

La visualització en una mateixa pàgina resulta especialment útil per a treballar amb dispositius tàctils.

Facetes per matèries

5Una novetat important és la possibilitat d’utilitzar les noves facetes de matèria per a filtrar els resultats. Això permet seleccionar els registres referits únicament a les disciplines que ens interessen.

Cerca avançada

6La cerca avançada permet ara afegir camps de cerca des de menús desplegables i combinar-los amb operadors booleans.

7Com exportar els registres obtinguts a Mendeley

8Mendeley és un gestor bibliogràfic molt utilitzat en la nostra universitat, trobareu informació en l’apunt següent

http://blogs.uji.es/bibliotecauji/tag/mendeley/

És possible utilitzar el connector “Save to Mendeley” per a guardar tots els registres que visualitzem en la pàgina de resultats, o per a treballar amb els registres de la nostra carpeta temporal.

D’altra banda, és molt fàcil incorporar els registres acumulats en la carpeta temporal amb la creació d’un fitxer tipus Citavi, tal com s’indica en la imatge. En incorporar aquest fitxer a la nostra aplicació Mendeley Desktop, els registres queden guardats en la base de dades personals.

9Aquest cercador és molt útil per a localitzar llibres i revistes en qualsevol format. Si busqueu llibres o revistes en paper que es troben en la biblioteca, podeu utilitzar directament el catàleg de la biblioteca.

10

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *