Exposició “Col·lectius fent front a la por: grups artístics espanyols 1945-75”

El Centre Internacional de Documentació Artística (CIDA) del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés ens presenta l’exposició Col·lectius fent front a la por: grups artístics espanyols 1945-75. Prenent com fil conductor el pensament i els escrits de Vicente Aguilera Cerni, es fa un recorregut pels grups artístics espanyols apareguts en la segona meitat del segle XX. Composada per uns cinquanta documents entre catàlegs d’exposició, monografies, revistes, cartells, cartes, apunts i notes manuscrites i mecanografiades es dóna a conéixer els i les artistes, així com els corrents artístics de l’art contemporani que pertanyen a l’etapa franquista de la nostra història.

A640-jpg

L’exposició “Col·lectius fent front a la por” vol rendir homenatge a eixos grups artístics que a través de la creació de les seues obres volien canviar la societat en què vivien. Partint del grup català Dau al Set creat en 1948 fins als grups apareguts a principis de la dècada dels 70, tots ells ens presenten un canvi de mentalitat en la figura de l´artista. En el món de l’art, la concepció individualista i subjectiva de l’artista deixa pas a l’objectivitat i compromís social de cadascun dels membres que conformen aquests grups artístics. La mostra fa un recorregut cronològic per ordre d’aparició del grup, a més es detalla la composició d’ell, així com el moment de dissolució i el corrent artístic elegit per expressar els seus pensaments i ideals.

A902-jpg

En aquesta exposició documental s’han seleccionat els següents grups: el grup català Dau al Set, el valencià Grup Parpalló, el madrileny El Paso, Equipo 57, grup Estampa Popular creat  en diverses ciutats espanyoles, Grupo Hondo, Equipo Crònica, Grup d’Elx, Equipo Realidad, Antes del Arte, Grupo Mente.

La presentació d’aquesta mostra de documents del CIDA al món universitari naix amb l’objectiu de difondre el seu contingut perquè puga ser consultat per tots aquells investigadors interessats. La informació detallada sobre la creació del Centre de Documentació, tipologia documental, i dades de contacte, podeu trobar-les en la pàgina web MACVAC.

expocida_MG_3465

Aquesta mostra documental del CIDA va ser inaugurada el dia 4 d’aquest mes i romandrà exposada a la planta primera de la biblioteca,  fins al dia 28 de febrer de 2018, en horari de biblioteca de 8 h a 22 h.

CELINA TORLA. Documentalista del CIDA.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*