Formació d’usuaris

Vols conéixer la Biblioteca?  Tens curiositat per saber què hi ha a la biblioteca i quin servei t’ofereix?

Ets estudiant  i vols trobar els llibres de la bibliografia de les teues  assignatures? Has de fer un treball acadèmic i vols buscar informació en les bases de dades? Has de fer una bibliografia?

Ets professor/a o investigador/a a l’UJI i vols conéixer com accedir als recursos d’informació de la teua especialitat? Vols conéixer l’índex d’impacte i les cites de les teues publicacions? T’interessa crear un perfil d’investigador?  Vols saber més sobre l’accés obert i la propietat intel·lectual?

cartell biblioteca blau

Amb la formació d’usuaris la Biblioteca vol donar resposta a les necessitats dels usuaris per aconseguir el màxim rendiment de totes les eines, recursos d’informació i serveis que ofereix. Està dirigida a l’estudiantat, professorat, investigadors, personal d’administració i, en alguns casos, a la societat en general.

En la nostra web pots informar-te de les activitats i tallers que es realitzen:visitaerasmusseptiembre2014

Visites guiades a la biblioteca: per conéixer de manera general l’organització i seccions de la Biblioteca i l’espai físic i  funcionalitats de l’edifici. Dirigides als membres de la comunitat universitària i a la societat en general.

 • Fons bibliogràfic i serveis de la Biblioteca. En aquestes sessions es tracten temes com la consulta al catàleg bibliogràfic, introducció als serveis de la Biblioteca: préstec, adquisicions, obtenció de documents externs, accés a recursos electrònics, seccions especials de la Biblioteca, etcètera. Dirigides a l’estudiantat, professorat, investigadors i personal d’administració de l’UJI.
 • Recursos d’informació. S’ofereix una visió dels serveis de la biblioteca, consulta al catàleg i altres catàlegs col·lectius, obtenció de documents d’altres biblioteques, accés i consulta a bases de dades en línia, revistes i llibres electrònics, tesis… i ús de gestors bibliogràfics per treballar amb les referències bibliogràfiques i crear bibliografies. Aquesta activitat està dirigida a l’estudiantat, professorat i investigadors.

Es realitzen sessions temàtiques enfocades als recursos d’informació especialitzats en una temàtica en concret:

 • Recursos d’informació en dret
 • Recursos d’informació en filosofia, història i sociologia
 • Recursos d’informació en educació
 • Recursos d’informació en filologia, literatura i traducció
 • Recursos d’informació en psicologia i ciències de la salut
 • Recursos d’informació en ciències humanes i socials
 • Recursos d’informació en economia i administració d’empreses
 • Recursos d’informació en tecnologia
 • Recursos d’informació en ciències experimentals, física i química
 • Recursos d’informació en matemàtiques i informàtica
 • Aula de formación mediateca de la bibliotecaÚs del gestor bibliogràfic Mendeley. Dirigit a estudiants, professorat i investigadors de l’UJI.
 • Com crear i gestionar la identitat digital científica. Taller on s’explica com normalitzar la firma científica pròpia i gestionar eficaçment la identitat digital i els perfils d’investigador a internet: ResearcherID de Web of Science, ORCID, perfil de google acadèmic i SCOPUS. Dirigit a professorat i investigadors de l’UJI.
 • Com gestionar les dades d’investigació. Taller sobre la gestió i difusió de les dades de la recerca. Dirigit a investigadors de l’UJI.
 • Com difondre en accés obert els resultats de les investigacions. Taller sobre la difusió en accés obert dels resultats de la recerca. Dirigit a investigadors de l’UJI.
 • Recursos per a l’avaluació de la recerca. Taller on es presenten els recursos per a l’avaluació de la qualitat de les publicacions (JCR, Scimago, SPI…) Dirigit a professorat i investigadors de l’UJI.
 • Propietat intel·lectual i docència. Taller sobre nocions bàsiques de propietat intel·lectual i tipus de materials que es poden utilitzar en la docència. També s’explica com i on buscar recursos en accés obert. Dirigit a professorat de l’UJI.

 

Aquestes activitats i tallers “a la carta” s’organitzen per a grups o de manera individualitzada, són gratuïts, i se sol·liciten per correu electrònic a biblioteca@uji.es indicant el tema de la sessió requerida, nombre de persones que assistiran, data i hora. La Biblioteca valorarà i confirmarà per correu electrònic cada sol·licitud.

Per poder millorar aquestes accions formatives, els usuaris poden emplenar l’enquesta d’avaluació de la formació d’usuaris

 

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*