Formació d’usuaris

Vols conéixer la Biblioteca?  Tens curiositat per saber què hi ha a la biblioteca i quin servei t’ofereix?

Ets estudiant  i vols trobar els llibres de la bibliografia de les teues  assignatures? Has de fer un treball acadèmic i vols buscar informació en les bases de dades? Has de fer una bibliografia?

Ets professor/a o investigador/a a l’UJI i vols conéixer com accedir als recursos d’informació de la teua especialitat? Vols conéixer l’índex d’impacte i les cites de les teues publicacions? T’interessa crear un perfil d’investigador?  Vols saber més sobre l’accés obert i la propietat intel·lectual?

cartell biblioteca blau

Amb la formació d’usuaris la Biblioteca vol donar resposta a les necessitats dels usuaris per aconseguir el màxim rendiment de totes les eines, recursos d’informació i serveis que ofereix. Està dirigida a l’estudiantat, professorat, investigadors, personal d’administració i, en alguns casos, a la societat en general.

En la nostra web pots informar-te de les activitats i tallers que es realitzen:visitaerasmusseptiembre2014

Visites guiades a la biblioteca: per conéixer de manera general l’organització i seccions de la Biblioteca i l’espai físic i  funcionalitats de l’edifici. Dirigides als membres de la comunitat universitària i a la societat en general.

 • Fons bibliogràfic i serveis de la Biblioteca. En aquestes sessions es tracten temes com la consulta al catàleg bibliogràfic, introducció als serveis de la Biblioteca: préstec, adquisicions, obtenció de documents externs, accés a recursos electrònics, seccions especials de la Biblioteca, etcètera. Dirigides a l’estudiantat, professorat, investigadors i personal d’administració de l’UJI.
 • Recursos d’informació. S’ofereix una visió dels serveis de la biblioteca, consulta al catàleg i altres catàlegs col·lectius, obtenció de documents d’altres biblioteques, accés i consulta a bases de dades en línia, revistes i llibres electrònics, tesis… i ús de gestors bibliogràfics per treballar amb les referències bibliogràfiques i crear bibliografies. Aquesta activitat està dirigida a l’estudiantat, professorat i investigadors.

Es realitzen sessions temàtiques enfocades als recursos d’informació especialitzats en una temàtica en concret:

 • Recursos d’informació en dret
 • Recursos d’informació en filosofia, història i sociologia
 • Recursos d’informació en educació
 • Recursos d’informació en filologia, literatura i traducció
 • Recursos d’informació en psicologia i ciències de la salut
 • Recursos d’informació en ciències humanes i socials
 • Recursos d’informació en economia i administració d’empreses
 • Recursos d’informació en tecnologia
 • Recursos d’informació en ciències experimentals, física i química
 • Recursos d’informació en matemàtiques i informàtica
 • Aula de formación mediateca de la bibliotecaÚs del gestor bibliogràfic Mendeley. Dirigit a estudiants, professorat i investigadors de l’UJI.
 • Com crear i gestionar la identitat digital científica. Taller on s’explica com normalitzar la firma científica pròpia i gestionar eficaçment la identitat digital i els perfils d’investigador a internet: ResearcherID de Web of Science, ORCID, perfil de google acadèmic i SCOPUS. Dirigit a professorat i investigadors de l’UJI.
 • Com gestionar les dades d’investigació. Taller sobre la gestió i difusió de les dades de la recerca. Dirigit a investigadors de l’UJI.
 • Com difondre en accés obert els resultats de les investigacions. Taller sobre la difusió en accés obert dels resultats de la recerca. Dirigit a investigadors de l’UJI.
 • Recursos per a l’avaluació de la recerca. Taller on es presenten els recursos per a l’avaluació de la qualitat de les publicacions (JCR, Scimago, SPI…) Dirigit a professorat i investigadors de l’UJI.
 • Propietat intel·lectual i docència. Taller sobre nocions bàsiques de propietat intel·lectual i tipus de materials que es poden utilitzar en la docència. També s’explica com i on buscar recursos en accés obert. Dirigit a professorat de l’UJI.

 

Aquestes activitats i tallers “a la carta” s’organitzen per a grups o de manera individualitzada, són gratuïts, i se sol·liciten per correu electrònic a biblioteca@uji.es indicant el tema de la sessió requerida, nombre de persones que assistiran, data i hora. La Biblioteca valorarà i confirmarà per correu electrònic cada sol·licitud.

Per poder millorar aquestes accions formatives, els usuaris poden emplenar l’enquesta d’avaluació de la formació d’usuaris

 

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*