Recursos d’informació en Ciències de la Salut (medicina, infermeria i psicologia)

 

Resursos d'informació

Aquest post està dirigit als estudiants de l’àrea de Ciències de la Salut de l’UJI, per a ajudar-vos a millorar les vostres competències informacionals. Es presenten els recursos d’informació en Ciències de la Salut que us resultaran útils per a al vostre procés de formació universitària i per a l’elaboració del Treball final de Grau o Treball Final de Màster.

Per saber què hi ha a la Biblioteca sobre medicina, infermeria, psicologia i temes afins, pots emprar el cercador de la web de la Biblioteca, des d’on es pot accedir al contingut físic i digital de les col·leccions bibliogràfiques de l’UJI.

LLIBRES:

També pots consultar el catàleg per localitzar el llibres que t’interessen. S’hi pot accedir des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil.

En el catàleg es pot buscar per “matèria”. P. ex.: medicina, infermeria, psicologia,… En aquest cas, apareix un llistat de matèries relacionades, que concreten més el tema i que us poden ajudar en la cerca d’informació. Clicant sobre la matèria específica, visualitzeu el llistat de llibres classificats amb aquesta matèria.

cataleg

També es pot buscar al catàleg, seleccionant les altres opcions de cerca: paraula clau, autor, títol, ISBN/ISSN, signatura.

Els llibres electrònics es poden cercar des de la pestanya específica del cercador de la pàgina d’inici de la web de la biblioteca o directament clicant el “Llibres electrònics” en el menú lateral de la web.

webbiblio

 A la biblioteca, els llibres sobre medicina i infermeria es troben situats a la 5ena planta de l’edifici, en les prestatgeries corresponents a la lletra R, i els documents sobre psicologia es troben a la 1a planta, en la lletra BF

bfr

REVISTES:

Les revistes en format digital subscrites per l’ UJI les podeu consultar des de l’enllaç “Revistes electròniques” de la web de la Biblioteca, fent una cerca per títol o per matèria, i accedir al seu contingut fent clic en l’enllaç a la revista.

8

Les revistes en format paper es localitzen a l’Hemeroteca de la Biblioteca, en la 2ona planta de l’edifici, ordenades alfabèticament pel títol de la revista. Pots consultar el catàleg fent una cerca avançada per “matèria” i “tipus de material”: “revista”

revistes

BASES DE DADES:

Altres recursos d’informació importants per a l’estudi i la investigació són les bases de dades.
Hi ha bases de dades especialitzades en Ciències de la Salut i altres generals.

  • Biblioteca Cochrane Plus Conjunt de bases de dades bibliogràfiques, de resums i d’articles a text complet sobre medicina basada en l’evidència. Accés per subscripció.

  • MEDLINE  Base de dades de cites bibliogràfiques i resums en medicina i ciències de la salut. Accés per subscripció.

  • IME Base de dades elaborada pel CSIC, indexa les revistes espanyoles especialitzades en ciències de la salut. Accés gratuït.

  • PubMed PubMed és un servei de la National Library of Medicine que dóna accés a MEDLINE i a altres revistes científiques en l’àrea de la biomedicina des de 1950, amb enllaços a altres bases de dades i a articles en text complet. Accés gratuït.

  • Cuidatge Base de dades bibliogràfica que inclou més de 22.000 referències d’articles publicats a revistes especialitzades en infermeria i ciències relacionades. Accés gratuït.

  • JBI COnNECT+ (Clinical Online Network of Evidence for Care and Therapeutics – Red Clínica de Evidencia online sobre Cuidados).

  • TRIP DATABASE (Turning Research Into Practice).

  • IBECS Base de dades de referències bibliogràfiques i resums d’articles, elaborada per Instituto de Salud Carlos III i BIREME (Biblioteca Regional de Medicina).

  • LILACS Índex bibliogràfic de la producció científica i tècnica en Ciències de la Salut  d’Amèrica Llatina i del Carib.

  • DARE (Database of Abstracts of Reviews of Effects):

  • Centro Colaborador Español del Instituto Joanna Briggs (CCEIJB) per a les cures de salut basades en l’evidència.

  • Psycarticles Base de dades especialitzada en psicologia, conté les revistes de l’American Psychological Association. Accés per subscripció.

  • PsycNet Base de dades bibliogràfica de l’American Psychological Association que conté cites i resums d’articles de revista, llibres, tesis doctorals i informes. Accés per subscripció.

  • PubPsych Base de dades sobre psicologia, conté registres de publicacions sobre psicologia, proves, programes terapèutics i dades d’investigació científica europees i nord-americans. Accés gratuït.

  • Web of Science (WOS) Base de dades bibliogràfica i bibliomètrica de temàtica multidisciplinar. Conté referències i resums d’autor d’articles de revista i índexs de citacions. Accés per subscripció.
  • Scopus Base de dades bibliogràfica amb resums, actes de congressos, pàgines web científiques i altres recursos d’investigació, de temàtica multidisciplinar.Accés per subscripció.

Per accedir a les bases de dades subscrites per l’UJI des de fora del campus cal configurar el programa Client VPN (Virtual Private Network).

 

MÉS RECURSOS:

Les tesis doctorals  llegides en l’àmbit de les ciències de la salut estan accessibles des de TDX (Tesis Doctorals en Xarxa), Teseo i NDLTD (Networked Digital Library of Theses and Dissertations).

En el Repositori UJI pots consultar les publicacions científiques del professorat i investigadors dels Departament de Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia, Departament de Psicologia Evolutiva, Educativa, Social i Metodologia, Unitat Predepartamental de Medicina, Unitat Predepartamental d’Infermeria.
També hi pots trobar els materials docents i acadèmics relatius a ciències de la salut.

Maria Isabel Orts Cortés

Estimados compañeros,
en el apartado de Bases de datos de esta página expone:
Hi ha bases de dades especialitzades en Ciències de la Salut i Psicologia i altres generals.
Si Psicología está dentro de Ciencias de la Salud (Medicina, Psicología y Enfermería) no es necesario especificarlo, dado que luego se exponen cada una de ellas.

Muchas gracias por el trabajo y esperemos que podamos suscribir bases de datos internacionales de Enfermería como CINAHL.

Saludos cordiales

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *