El gestor bibliogràfic Zotero

Es tracta d’una aplicació d’accés obert desenvolupada per la Universitat George Mason de Virginia (EEUU) en 2006. Aquest programa és un dels més populars per recol·lectar, organitzar i citar referències bibliogràfiques, adaptada, com Mendeley, a l’entorn en línia i integrat amb el processador de text Word i altres de codi obert.

Per començar:

Des de la pàgina de Zotero haurem de seleccionar l’opció de descarregar l’aplicació com un plugin de Firefox (Zotero for Firefox) o independent (Zotero Standalone), per treballar amb altres navegadors.

Zotero
Zotero download

Com treballar amb Zotero:

firefoxZotero for Firefox
Si descarreguem Zotero for Firefox, trobarem el logo a la part inferior. A més, es mostra una icona en la barra d’adreces quan reconeix dades bibliogràfiques a la finestra del navegador. Clicant en aquesta icona incorporarem les dades directament a la nostra biblioteca, i per obrir-la, només cal clicar a Zotero.

Zotero2

Zotero3

També haurem de crear-nos un compte per tal d’accedir a la nostra biblioteca des de qualsevol ordinador amb connexió a internet i participar en grups:

Zotero4

zotero standalone

Zotero standalone
Cal descarregar l’aplicació i també l’extensió per treballar amb el navegador.
Amb l’extensió, trobarem la icona per incorporar referències al nostre navegador, com en Zotero for Firefox. Per accedir a la nostra biblioteca i treballar amb les referències, cal obrir l’aplicació independent Zotero que hem descarregat i sincronitzar amb el nostre compte d’usuari, dins del menú Preferencias de Zotero.

Zotero5

Aquest gestor permet incorporar referències bibliogràfiques des de pàgines web i també crear-les manualment. A més crea les cites bibliogràfiques i la bibliografia corresponent en diferents estils d’una manera senzilla i eficaç.

Us recomanem que comenceu amb aquest vídeo, que és prou il·lustratiu de les possibilitats que ofereix aquesta eina: http://bit.ly/1gckg6D

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *