Cap a les 7,5 hores presencials a l’aula per 1 ECTS per al professorat

Cap a les 7,5 hores presencials a l’aula

per 1 ECTS per al professorat

Finançament de les Universitats. Finançament docent.

 

STEPV, en compliment d’una de les promeses electorals de les darreres eleccions, vol començar a plantejar el debat sobre la reivindicació laboral del còmput total de totes les tasques docents assignades al PDI. Com tots sabem, la docència implica més tasques que la simple presència a l’aula o l’atenció a l’alumnat en tutories.

La Generalitat Valenciana vol fer un nou pla de finançament de les universitats valencianes i es per això que nosaltres, des de l’STEPV, volem que eixe debat del nou finançament tinga en compte les condicions laborals de tot el PDI i, en especial, el finançament de la docència.

Hi ha experiències a l’Estat espanyol de dedicacions diferents al còmput de 10 hores presencials a l’aula per cada ECTS. La Universitat de Huelva ja fa molt anys que va començar a practicar el còmput d’activitats no presencials de docència dins del còmput general de la dedicació docent del professorat, i ha arribat a computar exactament 1 ECTS com a 7,5 hores presencials a l’aula i 2,5 hores de tasques docents no presencials (reconegudes).

Però també, dins del sistema actual de finançament de les universitats valencianes, la Universitat d’Alacant computa 20 hores lineals per tasques no presencials a l’aula que es descompten del còmput total d’hores a l’aula.

És per això que demanem a l’UJI que s’estudien els mecanismes que es podrien implementar a la nostra Universitat per fer un còmput real de les tasques docents. No podem permetre que calga triar entre fer una bona docència o una bona investigació. O fer jornades no saludables si volem obtenir ambdós aspectes.

La Generalitat Valenciana ha de tenir en compte estos aspectes docents a l’hora del finançament i volem que l’UJI els pose damunt la taula quan es negocie el finançament general de les universitats valencianes.

Exemple de com quedaria per al professorat a temps complet:

Taula de les hores dedicades a cada activitat docent: 

 

Activitat docent presencial
(hores de classe)

Activitat docent no  presencial
(hores fora de l’aula)

 

Professorat a 16 ECTS

 

 120

 40

 

Professorat a 24 ECTS

 

 180

 60

 

Professorat a 32 ECTS

 

 240

 80

 

Comunicat conjunt sobre el conveni col·lectiu: Mobilitzacions

Els sindicats CCOO, STEPV, UGT, CSIF i SEP, que van participar en la negociació i signatura del preacord del conveni col·lectiu del personal laboral al servei de les universitats públiques valencianes, considerem inacceptable l’actitud del Govern Valencià que va fer de la signatura del preacord de conveni col·lectiu un acte electoral i que passades les eleccions no mostra cap interés en complir la seua paraula.

Davant la demora injustificada de la signatura i de  l’entrada en vigor del conveni; a més de la mancança de voluntat política i compromís per part del Govern Valencià; CONVOQUEN:

Una concentració de protesta, dimecres 6 de novembre a les 12.00 hores, davant de les seus del Govern a les tres províncies:

Alacant, Casa de les bruixes, Avinguda Dr. Gadea, 10
Castelló, Casa dels caragols, Carrer Major, 78
València, Palau de la Generalitat; Plaça de Manises

El conveni recull millores econòmiques i laborals per al professorat, el personal d’administració i serveis i el personal investigador laboral, que no poden aplicar-se per la inacció de la Generalitat Valenciana.

És hora de lluitar pels teus drets, vine i participa!

Reunió Mesa Tècnica sobre temes de PAS, dimecres 29 d’octubre

Reunió per al dimecres 30 de octubre 2019, de les 09:30, a la Sala de reunions 322, per celebrar Mesa Tècnica sobre temes de PAS, amb el següent ordre del dia:

1.- Sobre convocatòries d’estabilització. Tancament de temaris generals i específics (administratius, auxiliars serveis, auxiliars esports, auxiliars serveis bibliogràfics)
2.- En els exercicis dels grups A1 i A2, habilitats en els llocs de treball
3.- OPE ordinària 2019
4.- Torn obert de paraules

El Comitè d’Empresa de la Universitat Jaume I exigeix la signatura del Conveni Col·lectiu de Personal Laboral d’Universitats Públiques

En reunió celebrada el dia 16 d’octubre de 2019 es va decidir per unanimitat exigir al Govern de la Generalitat Valenciana la signatura immediata del Conveni preacordat el 24 d’abril de 2019, així com estudiar accions per manifestar el nostre malestar per aquesta dilació.

El Comitè d’Empresa de la Universitat Jaume I es mostra molest i sorprès davant la immobilitat del Govern de la Generalitat Valenciana a l’hora de signar definitivament un Conveni Laboral de les Universitats Públiques Valencianes que ja havia estat preacordat, i que ha estat resultat de més de tres anys de negociacions entre sindicats, universitats i Generalitat.

La signatura d’aquest Conveni implica la implementació de milllores absolutament justes i necessàries per a un personal laboral que des de 1999 no disposa d’un marc col·lectiu que establisca unes condicions comunes entre les universitats valencianes. Sent l’única comunitat autònoma que no disposa d’un conveni col·lectiu, resulta encara més inexplicable el manteniment d’una situació anòmala que només requereix la signatura per part de la Generalitat Valenciana.

El Comitè d’Empresa de la Universitat Jaume I exigeix el compliment dels compromisos preacordats en les negociacions, la signatura del Conveni i l’aplicació immediata de les mesures contemplades en ell.

En el cas contrari, el Comitè d’Empresa de la Universitat Jaume I plantejarà accions i mesures de pressió amb el propòsit fer realitat la signatura compromesa pel Govern de la Generalitat Valenciana.

Sessió de la Mesa Negociadora, dijous 24 d’octubre

Convocatòria per al dijous 24 d’octubre, a les 10:00, a la Sala de reunions del gabinet del rectorat situada a l’edifici rectorat, 3ª Planta, per celebrar sessió de la Mesa Negociadora, amb el següent ordre del dia:

1r.-Lectura i aprovació si escau de l’acta de la sessió anterior (Doc 1).
2n.-Anàlisi, discussió i informe de la proposta de barems específics  per als concursos de professorat ajudants doctors. (Doc 2)
3r.-Anàlisi, discussió i informe  de la proposta de convocatòria de places de Professorat Contractat Doctor amb caràcter interí i de la corresponent modificació de la RLT del PDI. (Doc 3 ) (Doc 3.1)
4t.- Situació de la jornada laboral del personal docent universitari vinculat amb plaça assistencial.
5è.-Informe del protocol per a la presa de decisions i comunicació en situacions d’emergència meteorològica. (Doc 4)
6è.-Torn obert de paraules

Sessió de la Mesa Negociadora, dijous 26 de setembre

Convocatòria per al dijous 26 de setembre, a les 10:00 h, a la Sala de reunions del gabinet del rectorat, per celebrar sessió de la Mesa Negociadora, amb el següent ordre del dia:

1r.- Lectura i aprovació si escau de l’acta de la sessió anterior (Doc.1).
2n.- Anàlisi, discussió i informe  de la proposta de concessió de semestres sabàtics per al 2n semestre del curs 2019/20 (Doc.2).
3r.-  Anàlisi, discussió i informe de la proposta de barems específics  per als concursos de professorat associats i ajudants doctors (Doc 3.1. , Doc 3.2. , Doc 3.3 , Doc 3.4)
4t.-  Anàlisi, discussió i informe  de la proposta de convocatòria de places de Professorat Contractat Doctor amb caràcter interí i de la corresponent modificació de la RLT del PDI ( Doc. 4 i Doc 4.1).
5è.- Proposta de modificació de la RLT del PAS (Doc .5).

Prepara’t per la NIT VIOLETA i EMERGÈNCIA FEMINISTA el 20S

Les dones vivim en emergència permanent. Les violències són estructurals i es manifesten en totes les esferes de la vida: bretxa salarial, escassísima presència als llocs de decisió política, manca d’oportunitats laborals, dobles i triples jornades de treball remunerat i no remunerat, publicitat sexista, assetjament sexual, (in)justícia patriarcal i, en la punta de l’iceberg, agressions, violacions i feminicides.
Per tot això i més, l’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana informa: 
Prepara’t per la NIT VIOLETA i EMERGÈNCIA FEMINISTA el 20S:
 
A Castelló, 20.00 h. Concentració a la Plaça Major que es converteix en manifestació a les 20.30 h.
 
Consulta les convocatòries actualitzades per localitats al al nostre web. Cada dia se sumen més poblacions! 
 

Consigna:

♣Porta roba negra i lila
♣Posa-li cel·lofana violeta al mòbil perquè la llanterna siga violeta
♣També pots fer tu mateixa fanalets de manera molt fàcil reutilitzant una botella d’aigua de plàstic:


1. Afaga una botella d’aigua gran buida
2. Talla-la pel mig per aprofitar la part de baix
3. Pinta-la de violeta per dins
4. Amb una llima d’ungles, repassa els cantons de dalt per no tallar-te
5. Fes dos foradets als costats de dalt per penjar un cordellet
6. Posa dins un ciri LED, que ni crema ni contamina

Ens veiem als carrers! 💜💜💜💜💜💜

STEPV-UJI tambè per la declaració de l’emergència climàtica

Davant les evidències científiques que indiquen una degradació planetària sense precedents i en acceleració, causades per les accions humanes, s’ha convocat a escala mundial una setmana reivindicativa d’accions per part de col·lectius socials i la ciutadania que insten a les administracions i autoritats a què declaren l’estat d’emergència Climàtica.

També ací a la Universitat Jaume I, un grup de persones i col·lectius, com el nostre sindicat, han redactat i han fet aplegar una Carta oberta al Consell de Direcció de la Universitat Jaume I perquè declare l’estat d’emergència climàtica.

El dia 27 de setembre s’ha convocat una Vaga Mundial pel Clima, en Castelló la convocatòria de la manifestació és a les 19 h en la Plaça Major.

La convocatòria és una crida internacional a fer vaga d’estudiants i de consum el 27 de setembre. També per realitzar accions durant una setmana (del 20 al 27 de setembre), a més de demanar el seu suport a les organitzacions sindicals i socials.
És una resposta mundial a l’amenaça de la crisi climàtica i les seues conseqüències.

Des de de Intersindical Valenciana cridem a tots/as els treballadors/as a participar activament d’aquesta setmana i a obrir en totes les empreses el debat sobre la situació, les responsabilitats per ella, les solucions exigibles i el paper de la classe obrera en aquesta lluita.

En Castelló les accions proposades a partir de l’Aliança pel clima són: