Les investigadores i investigadors invertim part del nostre temps d’oci en la producció d’articles. Tot i que estem entrant en octubre, encara es possible gaudir d’alguns raigs de sol per a relaxar-nos mentre estudiem… Avui mateix he estat repassant alguns capítols d’un llibre editat per dos companys, Andreu Casero-Ripollés i Pablo López-Rabadán, però en un marc incomparable, sobre la sorra i amb vistes a la mar Mediterrànea.
L’obra és col·lectiva i porta per títol Periodistas y políticos en España. És el primer estudi empíric sobre les relacions entre periodistes i polítics centrat en el cas espanyol. El relat s’ha construit a partir de 45 entrevistes en profunditat, tant a periodistes com a polítics. Fa unes setmanes vaig escriure una ressenya que es pot consultar en en nº14 de la revista adComunica.
L’àmbit de la comunicació política viu moments apassionants a Espanya. És molt el que ha plogut des del 15-M fins a l’1-O, amb cada volta més presència de les xarxes socials com a canals d’interacció entre polítics, periodistas i ciutadania. A estudiar tot açò es dedica el grup d’investigació “Periodisme, Comunicació i Poder” del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I.
Amparo López-Meri
@AmparoLopezMeri
Professora de Periodisme
Dep. Ciències de la Comunicació
UJI