Peníscola, seu del congrés

En el següent mapa podreu trobar marcats els edificis on tindran lloc els principals esdeveniments del congrés, així com la localització dels hotels principals.

La present edició del III Congrés Internacional Traductio et Traditio Mediaevales: Literatura didàctica i transmissió del saber tindrà lloc al castell de Peníscola, una ciutat vora el mar.

Vista del castell de Peníscola des de la platja

Des dels seus orígens templers a finals del segle XIII fins avui, el castell de Peníscola ha viscut en primera persona moments històrics com el Cisma d’Occident —fou la residència del papa Luna—, setges anglesos durant la Guerra de Successió o el desenvolupament de la indústria turística en el litoral valencià.

Estàtua del Papa Luna sota el castell

Des de les seues muralles, es pot contemplar la Serra d’Irta, on s’erigeix la Torre Badum, talaia que remunta a l’època musulmana. Els estrets carrerons i empedrats de Peníscola també amaguen petites joies, com ara el far, el Bufador, o la Casa de les Petxines.

La Torre Badum vigilant la costa mediterrània
El far de Peníscola
La casa de les Petxines

De fet, l’encant de Peníscola i els seus carrers han fet que haja sigut seleccionada en diferents ocasions com a escenari d’importants produccions audiovisuals, com ara Calabuch (1956), El Cid (1965) o Joc de Trons (2015).

Calabuch (1956)
El Cid (1965)
Joc de Trons (2015)

Cliqueu ací per visualitzar un mapa del nucli antic de Peníscola. Es pot trobar més informació sobre turisme a Peníscola en aquest enllaç.

És recomanable reservar l’hotel o apartament amb temps (podeu trobar suggeriments en aquesta pàgina web). També convé fixar-se bé en la ubicació de l’allotjament triat, ja que alguns es troben a quilòmetres del nucli urbà, la qual cosa podria dificultar el desplaçament fins a les instal·lacions del congrés, en el castell de Peníscola.