Jornades Internacionals sobre “Els mitjans de comunicació al servei de la democràcia: present i futur”

El 20 i 21 de febrer van tindre lloc a Barcelona les Jornades Internacionals sobre “Els mitjans de comunicació al servei de la democràcia: present i futur”, organitzades per la Societat Catalana de Comunicació.

Els mitjans de comunicació juguen un paper central en el bon funcionament de les democràcies. En el moment actual d’incertesa econòmica de canvis socials, la pregunta central a contestar és la següent: els mitjans de comunicació funcionen de manera que donen suport als valors democràtics?

La Societat Catalana de Comunicació (SCC) endegà una reflexió sobre el paper que juguen els mitjans de comunicació en la democràcia i la rellevància del servei públic en l’escenari actual. La situació que viu Catalunya posa de relleu la necessitat d’iniciar una etapa de debat sobre les estructures democràtiques bàsiques. El món de la comunicació i dels mitjans no són aliens a aquest procés, ans al contrari, juguen un paper central en la configuració de l’estat democràtic i del benestar. A més, el concepte de servei públic aplicat als mitjans de comunicació ha de ser considerat fonamental per garantir el bon funcionament de la democràcia.

Les jornades de la Societat Catalana són una plataforma que vol donar resposta a la qüestió plantejada, així com que permeti avaluar la funció del servei públic en relació als mateixos.

Partim de la idea que els mitjans han d’estar compromesos amb els valors democràtics, i no únicament amb els seus compromisos empresarials i de poder dins de la societat. Alhora han de ser una de les eines de cohesió social, d’expressió de la participació ciutadana, de trasllat de les preocupacions de la societat, de construcció de valors i un dels mecanismes de recuperació del cordó umbilical entre els ciutadans i les institucions en el camí quotidià de l’exercici de la democràcia.

El Catedràtic de l’UJI, Javier Marzal Felici, va participar en una taula redona nomemanda “Les bones pràctiques públiques nacionals”

Us deixem el programa de les Jornades i més endavant hi haurà mes documentació

Programa Jornades Internacionals 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *