Portal del Coneixement Obert

Coincidint amb el Dia del Llibre, posem en funcionament el Portal del Coneixement Obert.

 

 Què és el Portal del Coneixement Obert?

Com el seu nom indica, és un punt d’accés als diferents recursos en accés obert que genera la comunitat universitària: PDI, PAS i estudiantat. També recull recursos externs en accés obert.

 

 

La finalitat és oferir des d’un sol lloc recursos i eines per donar visibilitat al coneixement obert i per fomentar el seu ús en la Universitat Jaume I.

El compromís de la universitat amb l’accés obert (Open Access) arranca en 2005, quan va signar la Declaración de Berlín, en 2005, a favor de l’Accés Obert, declaració, signada per  més de 550 institucions de tot el món.  En els actuals Estatuts s’estableix per part de l’UJI: “…afavorir la lliure difusió del coneixement creat per la comunitat universitària. “ ”…promoure, incentivar i facilitar la preservació i el lliure accés a les publicacions i a la producció intel·lectual del seu personal en el repositori documental institucional”.

Què pots trobar en el Portal del Coneixement Obert?

Volem donar resposta a les preguntes més freqüents:

  • Què ofereix l’UJI en accés obert?
  • Com puc reutilitzar aquests documents?
  • On puc trobar recursos per a reutilitzar en la meua investigació, per a les classes o per a la meua formació?

La majoria de recursos estan arxivats en el repositori institucional però també hi ha en altres plataformes. Amb aquest portal amb un sol clic es pot accedir a tots els recursos.

Per començar a buscar pots utilitzar la caixa de cerca general, en la part central, per accedir als documents arxivats al Repositori UJI.

 

 

Si el que t’interessa és un tipus de material concret, en la columna de la dreta pots accedir a cursos, revistes, vídeos, etc.

 

 

L’accés obert està molt present en tots els àmbits de la investigació, docència i aprenentatge. A la xarxa  hi ha moltíssims recursos que pots reutilitzar. Per ajudar-te a trobar-los hem fet una selecció dels principals llocs on trobar imatges, publicacions, dades… També t’oferim l’accés a eines que et poden facilitar el teu treball d’investigació.

A l’hora de reutilitzar tots aquests continguts, no oblides respectar les condicions d’ús. En l’apartat Drets d’autor i Llicències t’ho expliquem.

I acabada la teua publicació, consulta com difondre en accés obert els resultats de la teua investigació.

El Portal es completa amb notícies i informacions d’interés, que s’aniran actualitzant periòdicament. També pots veure les últimes publicacions en accés obert a l’UJI.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *